Otthonunk megvilágítása

Lakberendezésben a világítás már oly fontos szerepet tölt be, mint a lakóterek felosztása, struktúrája. Így ajánlatos időt fordítani, annak megtervezésére, kivitelezésére. Ebben próbálunk pár ötletet, tanácsot adni.

Először is nagyon fontos kérdés, hogy milyen területre szeretnénk a világítást megtervezni. Ugyanis egy irodai megvilágítás, egy otthoni nappali világítás, és egy fürdőszobai világítás merőben más. Így ettől függ milyen lámpa testeket, ledeket kell használnunk, beépítenünk a megtervezett helyre.
Miután eldöntöttük, mely helyiség világítását szeretnénk megtervezni, jöhet az igazi tervezés, és a lámpatestek, és ledek felkutatása tesztelése. Hogy miért fontos a tesztelés? Sajnos nem mindig kapjuk azt a végeredményt, mint amit szeretnénk a világítási berendezésünktől. Ráadásul éslőben lemérni a fogyasztást sem egy rossz dolog. Meglátjuk milyen elektromos hálózat szükségeltetik hozzá. Természetesen ehhez szükséges egy profi villanyszerelő szakember, aki tisztában van a mai korhű módszerekkel.
Nézzük meg alaposabban mely helyiségbe milyen világítást érdemes elhelyezni.

Étkező:

Érdemes nagyrészt közvetett, nagy fényerőséggel elátott világítás elhelyezése. Cél az étkezőben, hogy jól lássunk mindent, és tudjunk öszpontosítani. Ajánlott a süllyesztett, rejtett vagy fali világítás.

Konyha:

Itt szintén a jó fényerősségű lámpatestek használata a fontos. A jó közérzet itt elengedhetetlen.
(Na meg a háziasszony fortélyos meglátása)
Nappali:

Ez már egy hangulatosabb hely, ahova bátran tehetünk hangulatvilágításokat is. Érdemes fényerősség szabályzó világításon gondolkodni, hisz nem mindig van szükség a nappaliban az erős fényre. Ez egyszerű ledes csík világítással is kivitelezhető, melyhez már távirányító is van.

Fürdőszoba, illemhelyiség:

Itt fontos szempont, inkább a takarékosság, mint a design, és a hangulat, habár ezeket sem szabad elhanyagolni.

És ha megvan már a terve, és hogy mik azok a lámpatestek, amelyeket szeretne az Ön házába, lakásába beszereltetni, keressen engem bátran. Nagy szaktudással, és tapasztalattal állok rendelkezésére.

Call Now ButtonVillanyszerelő Azonnal